Preview Mode Links will not work in preview mode

Ortopodden

Dec 23, 2022

I årets sista avsnitt summerar SOFs avgående ordförande Birgitta Ekstrand både år 2022 och sin tid som ordförande. Hon berättar om de stora frågorna som SOF jobbat med under senaste tiden, som den nya lagstiftningen om spårbarhet, om hur det var att vara ordförande under pandemin och ger oss en...


Nov 30, 2022

Alexander Shin, professor i ortopedi och neurokirurgi vid Mayokliniken, berättar om hur det är att jobba på Mayo, hur man känner igen en plexusskada och hur man ska hantera den som vanlig bonnaortoped. Avsnittet är på engelska.


Oct 29, 2022

Dawn LaPorte från John Hopkins berättar om sin ortopediska vardag, ST-utbildning och organisationen WoW - Women in Orthopaedics Worldwide, flankerad av Camila De Mattos Bedeschi, tumörortoped i Lund och en av initiativtagarna till WoW. Avsnittet är på engelska. 


Sep 29, 2022

Maria Wilcke, handkirurg och forskare på SöS, berättar om tumbasartros och aktuella trender inom behandlingsalternativen.


Sep 12, 2022

Mötesgeneralerna Martin Clementson och Fredrik Järnkrants summerar Skandinaviska handkirurgiska mötet som gick av stapeln i Malmö 24-26 augusti 2022.